Бедствената ситуация заради земетресенията, ударили Турция в последните часове, доведоха до

...
Бедствената ситуация заради земетресенията, ударили Турция в последните часове, доведоха до
Коментари Харесай

Отложиха всички спортни събития в Турция, вратар е сред жертвите


Бедствената обстановка поради земетресенията, блъснали Турция в последните часове, доведоха до отлагането на всички спортни събития.
Всичко по тематиката: Земетресението в Турция и Сирия 41
Новината бе публикувана от спортния министър Мехмет Мухарем. Днес трябваше да се изиграят три мача от локалното футболно състезание: Умраниеспор - Адана Демирспорт, Гиресунспор - Кайзериспор и Фенербахче - Коняспорт, само че те се отсрочват за неустановен интервал.

Вратарят на Малатияспор Ахмед Ейт Туркаслан пък е измежду починалите в резултат на труса. От клуба потвърдиха за гибелта на своя пазач в профила си в Twitter.

По-напред във времето ще бъдат извършени и всички авансово планувани надпревари в останалите спортове, което е изцяло разумно поради размера на бедствието.

Общият брой на жертвите нараства непрекъснато, като и двата труса през днешния ден са с магнитуд от над 7 по скалата на Рихтер.

Легендарният вратар Волкан Демирел, сега към този момент треньор, прикани за помощ, тъй като обстановката е ужасяваща.

" Ситуацията тук е доста неприятна. Приятели съумяха да излязат отдолу под руините, само че към момента имаме затрупани познати. Хатай е в бедствено състояние, няма задоволително лечебни заведения, коли за спешна помощ и помощ като цяло. Трябва ни помощ, допустимо най-бързо ", сподели дългогодишният пазач на Фенербахче, който понастоящем е ментор на елитния Хатайспор, представен от dir.bg.

По последни данни двама от футболистите на клуба са в неопределеност. Става дума за Кристиан Атсу, минал през Нюкасъл, както и Онур Ергюн. Няма новини и от Танер Савут, който е състезателен шеф на тима.

Според вестник " Хабер ", има късмет футболистите на Марасспор да са били отседнали в погубен от земетресенията хотел. Сред затрупаните са и мъжки волейболен тим, както и волейболен отбор за 14-годишни девойки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР